Снимки от въздушно разузнаване на Англия от американската армия по време на Втората световна война излизат онлайн за първи път

...
По време на Втората световна война, по-специално през 1943 и
Коментари Харесай

По време на Втората световна война, по-специално през 1943 и 1944 г., фотографското разузнаване на военновъздушните сили на американската армия единици уловиха променящото се лице на Англия, предимно около техните бази в южната част на страната

От PAN PYLAS Associated Press, 16 август 2023 г., 12:21 ч. Околна среда.

От показване на военен персонал на САЩ, играещ бейзбол до древни паметници, заобиколени от противотанкови защити, колекцията дава поглед от птичи поглед на въздействието на войната върху Англия и обучението, което беше необходимо преди бомбардировките и разузнавателните мисии над окупираната от нацистите Европа.

Не е изненадващо, че десетките нови летища, построени от силите на САЩ, се отличават силно, като правят военните лагери и складови съоръжения, построени в навечерието на Деня D през юни 1944 г. Градове и градове също бяха заловени, включително щетите от бомбата през 1941 г. на стадиона на Манчестър Юнайтед Олд Трафорд, една от най-северните снимки в колекция.

„Нашата колекция от военновременни снимки на USAAF бяха направени в Англия от пилоти и самолети на ескадрили, които предоставиха разузнавателна информация за евентуалното поражение на нацистка Германия,“ каза Дънкан Уилсън, главен изпълнителен директор на Историческа Англия. „Това дойде на цена, като много пилоти бяха убити при изпълнение на дълга.“

Американските военни започнаха да пристигат в Англия в началото на 1942 г., след като Съединените щати се присъединиха към война срещу Силите на Оста след японската бомбардировка на Пърл Харбър през декември 1941 г. Докато натрупването на войски на САЩ набираше скорост през следващите години, пилотите правеха снимки по време на полети над местни райони близо до техните бази, за да придобият необходимия опит за операции над окупираната от нацистите Европа.

Самолетите, използвани от разузнавателните единици, са с премахнати оръдия и оръжия, за да поберат стационарни камери и допълнителни резервоари за гориво за мисии на дълги разстояния. С фотоапаратите, оборудвани с набор от лещи и фокусни разстояния, снимките успяха да уловят големи области с прецизност, решаващ инструмент за съюзниците, докато се подготвяха за нахлуването в Европа.

"Те помагат да се подчертае жизненоважната роля, изиграна от въздушното разузнаване през Втората световна война", каза Уилсън.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР