Снимки на строителство край морето в Бургаска област днес отново

...
Снимки на строителство край морето в Бургаска област днес отново
Коментари Харесай

Невиждана досега в България къща на морския бряг, но законна ли е? СНИМКИ

Снимки на строителство край морето в Бургаска област през днешния ден още веднъж взривиха мрежата.

Фотосите, направени от Мара Капитанова край Китен, съгласно изказванията й показвали, че теренът е трансфорат в строителна площадка.

Община Приморско в понеделник мигновено е назначила инспекция.

Установено е, че изрично не се касае за противозаконен градеж.

В случая не става въпрос за въпрос за плаж, а за парцел, който е частна благосъстоятелност.

Не е възпрепятстван достъпа до линията, а вложителят има всички документи.

„ Категорично не се касае за противозаконен градеж край брега на морето”, обясниха пред Флагман.БГ от Община Приморско и допълниха: „ Строителството е съобразено с всички условия ".

Вкопана къща строят до вълните в Китен. Няма нищо, което да стърчи, да пречи на гледката и да загрозява пейзажа. Това сподели пред бТВ шефът на строителната компания Марин Маринов
.
„ Тук не се правят никакви противозаконни действия, нарушавания няма. Всичко, което е разрушено ще се възвърне от вложителя за негова сметка. Да не се тормозят жителите! “, добави той.

„ Алеята, в която има нахлуване, е бъдеща и граничи с имота на вложителя. По план там има врата, която би трябвало да излиза на алеята и по тази причина е направена тази просека. Щом споделят, че е нарушаване, ще възстановим брега “, твърди Маринов.

Теренът, на който се строи вкопаната къща, е платен от частен вложител, а разрешението за строителство е издадено преди месец. След подаден сигнал, че се разрушава брегът, община Приморско стартира инспекция.


Според заместник-кмета на общината арх. Петко Гечев, нарушавания няма, тъй като към момента няма строителни действия, свързани с бетониране и с създаване на постройката.

„ Изкопните действия над 90% са напълно в парцела на възложителя, който е частен, не е общински. Има минимални навлизания към бъдещата алея, и в прилежащия общински парцел “, изясни арх. Гечев.

„ В момента е в ход процедура за издаване на заповед със наложителни инструкции за възобновяване на тези наранени елементи. Ще бъдат наложени наказания съгласно закона “, добави той.

„ Тук се строи еднофамилна жилищна постройка. Не става въпрос за жилища, които да се продават “, посочи архитектът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР