Снимки на марсиански кратери, направени от американски и европейски космически

...
Снимки на марсиански кратери, направени от американски и европейски космически
Коментари Харесай

Учени твърдят, че е възможно да е имало система от езера под повърхността на Марс

Снимки на марсиански кратери, направени от американски и европейски галактически апарати, демонстрират, че евентуално е имало система от езера под повърхността на цялата планета , написа dariknews.bg. Учени от Италия и Холандия използваха данни, събрани от европейския орбитален уред " Марс експрес " и американския " Марс рикънисънс орбитър ". По тях те откриха първите геоложки доказателства за огромна система с подпочвена вода на Червената планета.
Каналите, долините с форма на езера и ветрилообразните седименти в десетки дълбоки кратери в северното полукълбо на Марс са можели да се образуват единствено при съществуване на вода, настояват учените. Резултатите удостоверяват по-ранни модели и по-малко огромни проучвания, както и че езерата може да са били свързани, сподели Фраческо Салезе от екипа.
Ралф Яуман от Германския авиокосмически център, който не е взел участие в проучването, онбясни, че бъдещите спускаеми апарати на Марс ще изследват кратерите за признаци на живот в предишното. Възможно е също още да има огромни количества замръзнала вода под повърхността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР