Снимки: Министерски съветПредседателят на Европейския съвет Доналд Туск пристигна в

...
Снимки: Министерски съветПредседателят на Европейския съвет Доналд Туск пристигна в
Коментари Харесай

И Туск пристигна за важната среща във Варна, но преди това я обсъди с Борисов

Снимки: Министерски съвет

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск дойде в България за историческата среща, която ще се организира малко по-късно през днешния ден във Варна. Премиерът Бойко Борисов Доналд Туск разискаха упованията от лидерската среща Европейски Съюз – Турция, написа Блиц. 

В диалог, който предшества работната вечеря през днешния ден, двамата подчертаха значимостта на срещата с президента на Турция Реджеп Тайп Ердоган. 



„ Както нееднократно съм заявявал, за България е значимо да има положителни връзки със своя комшия. Добрите връзки са значими и за Европейски Съюз поради преодоляването на миграционния поток, който сътвори доста проблеми на Съюза през последните години “, уточни българският министър-председател.

Борисов акцентира, че България е заинтригувана от нормализирането на разговора сред Анкара и Брюксел и ще се опита да способства за реализиране на съгласие, което позволява, а не основава проблеми.





„ Идеята ти за тази среща като опция да бъде възобновен разговорът с Турция е чудесна и се цени високо от всички, с които съм обсъждал тематиката “, сподели на премиера Борисов ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. 

Той уточни, че са насъбрани доста въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани, и най-хубавият метод за разрешаването им е разговорът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР