снимки Фейсбук/Ивайло ДобревИнженер от Варна за пореден път се възмути

...
снимки Фейсбук/Ивайло ДобревИнженер от Варна за пореден път се възмути
Коментари Харесай

Гордостта на Портних - новият фонтан на Варна, става все по-опасен без голям ремонт

снимки Фейсбук/Ивайло Добрев

Инженер от Варна за следващ път се възмути във Facebook от положението, в което се намира гордостта на града от първия мандат на кмета Иван Портних – новият шадраван пред постройката на съда. Съоръжението беше рекламирано при появяването като надали не знамение на техниката – пеещ шадраван, с блестящи светлини, рекордно висок воден дирек и така нататък



В последните години на новия варненски шадраван не се обръща толкоз доста внимание. Даже освен това – прави се всичко допустимо, в случай че може жителите да не му обръщат внимание, с цел да не виждат, че поддръжката му куца отвред.



Инж. Ивайло Добрев към този момент повдигна в обществената мрежа въпроса за положението му към Нова година. Както знаем, тогава коритото на водоскока се покрива, а от горната страна му се слагат светещи коледни фигури. Тази година обаче те бяха прибрани рано-рано, за какво имаше заплаха настилката да се продъни. От общината упрекнаха вандали за начупени шперплат. Според инж. Добрев, а и други осведомени жители, казусът е различен – плоскостите са изгнили, само че никой не си прави труда да ги смени.

След като фонтана беше отворен неотдавна, с цел да се приготви за лятото, ето какво написа инж. Добрев за видяното, като ползва и фотоси:

Само 6 години откакто го направихме, шадраван „ Независимост “ демонстрира какъв брой Варна е подвластна от безхаберието на едни чиновници. Така, на малко: Липсват всички помпи, нека са за ремонт, но ми се чини, са откраднати. Конструкцията от развален шперплат е тотално без конструктовен чертеж, какъвто е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН по закон, камо ли в случай че желаеме децата ни да се снимат новогодишно там.



Направена е от гнили шперплати на най-малко 3 години, които се чупят, не от детско краче, ами от единствено себе си. Рязбира се, за това са отговорни вандалите, но НЕ.

Гранитната обшивка е изпочупена в резултат глупоста на едни отговарящи за това хора – не, тя не е предвиждана да носи платформи, чиито дървени крайници да стъпват връз 8 мм  гранит.



Осветителните стълбове: Големите 6 на брой са с изчезнали осветителни тела, към този момент 3 години седи фонтана на мрачно, сякаш били гепани.  Как става това без вишка не ми е ясно.



Но ето малко матриал за размисъл, като последно: до момента в който фотографирам дребната си набоде пръста на ръждив пирон връз плоскостите, които към този момент 5 ден седят, както ги виждате „ обезопасени “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР