снимки: БулфотоСлед като видях каква охрана си е наел Слави

...
снимки: БулфотоСлед като видях каква охрана си е наел Слави
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Охраната и бронираните коли на Слави са, за да накара хората да мислят, че е важен

снимки: Булфото

След като видях каква защита си е наел Слави Трифонов да го пази, с какви (вероятно бронирани) коли се движи – трябваше да се досетя от дълго време, че Слави се готви за общественик. Защото защитата не е предопределена да те пази от някого, а да накараш хората да си помислят: „ Ей, този би трябвало да е доста значим човек, щом по този начин го пазят! “. Това разяснява писателят Стефан Цанев в.

„ И в действителност доста хора си го помислиха ”, добавя създателят на „ Български летописи ” в отговор на въпрос на журналистката Диляна Димитрова.

„ Познавам от близко доста извънредно по-значими хора на изкуството (те би трябвало да се охраняват с танкове), само че не съм видял нито Валери Петров, нито Йордан Радичков, нито Наум Шопов, нито Гена Димитрова да са охранявани от някого ”, декларира Стефан Цанев.

„ През дългия си живот видях доста моди, доста стилове, доста напасти, доста пошлости, доста сензации, доста звезди и величия, само че най-после постоянно идва Моцарт ”, споделя писателят. На въпрос вижда ли политици с капацитета да са наследници на Стамболов в ръководството на България, Цанев дава отговор:

„ С капацитета на Стамболов да крадат има мнозина, надминават го дори. За другото, за великото – не виждам. Няма огромни персони. Дребосък. ”

„ Свободата беше красива, когато беше фантазия. Сега стана прозаичност. Като жена, налична за всички. Овъргаляхме я ”, продължава разсъжденията си писателят. По негови думи идеалът за чиста и свята република продължава да е жива, само че няма по какъв начин да се реализира, до момента в който не престанем да се самоизяждаме. „ Това е автоканибализъм ”, разяснява Цанев и прибавя, че страната ни е още веднъж такава, каквато е била преди рухването ни под иго - вместо да се обединят против настъпващия общ зложелател, българите стартират да се бият между тях. " Като виждам и в този момент в какъв партиен зверилник се трансформира България – мисля, че сме в най-благоприятната обстановка за следващо иго или тирания. Стига някой да си направи труда… ”, приключва разсъжденията си той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР