Снимки БТВНатали Трифонова обяви, че времето се разваля.През следващото денонощие

...
Снимки БТВНатали Трифонова обяви, че времето се разваля.През следващото денонощие
Коментари Харесай

Натали Трифонова предупреди за сняг и ниски температури

Снимки БТВ

Натали Трифонова разгласи, че времето се скапва.

През идващото денонощие от югозапад ще продължи да се придвижва топъл въздух. Ще духа сдържан в Източна България и в планинските региони краткотрайно мощен и стремителен южен вятър, и в тези области се оповестени и предизвестия от първа степен, сподели тя по БТВ.



Според нея съвсем безшумно, мъгливо и доста по-студено ще бъде в западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина, събота ще стартира с температури от към нула градуса.

По-късно в низините стойностите ще стигнат 13-14 градуса, а тук-там в Югоизточна България ще бъде прохладно.

В София рано сутринта се чакат четири градуса, а оптималните стойности ще бъдат от 5-6 градуса на Северозапад до към 20 градуса на югоизток и в Предбалкана. В хода на деня в столицата температурите ще стигнат 15 градуса.



Утре следобяд в планините ще бъде прохладно, със мощен и плевел югозападен вятър. Облачността ще е променлива, само че превалявания са малко евентуални, сподели още Натали.

Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде цели 17 градуса, а на 2000 метра към 9 градуса.

В нощта против неделя от Северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които денем ще обзет страната. С сдържан северозападен вятър ще нахлува леден въздух и в нощта против понеделник в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието дъждът ще минава в сняг, а в Източна България ще вали доста сняг.



В понеделник от Северозапад преваляванията стопират, облачността ще понижава, а вятърът ще отслабне. Температурата в страната ще бъдат най-вече сред нула и пет градуса.

Във вторник няма да вали, само че в по-голямата част от страната ще има ниска облачност, а в низините ще бъде мъгливо. Сутринта ще бъде много студено, тук-там с температури до минус 4 и минус 5 тградуса.

В сряда и в четвъртък ще бъде най-вече облачно и още веднъж се покачва вероятността за превалявания от дъжд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР