Снимката на 19-годишния Карлос Алкарас, легнал по гръб на централния

...
Снимката на 19-годишния Карлос Алкарас, легнал по гръб на централния
Коментари Харесай

Карлос Алкарас - най-младият №1 отвори нова страница в историята на тениса

Снимката на 19-годишния Карлос Алкарас, лежащ по тил на централния корт в Ню Йорк, след шампионската точка на финала против Каспер Руд, обиколи международните организации. Отзвукът е един – тази първа купа от Големия шлем го направи най-младия №1 в света, отваряйки нова страница в историята на тениса.

Никой различен испански тенисист, с изключение на Рафаел Надал не е съумял да завоюва купа от шампионатите на Големия шлем от 2003 година насам. Именно поради това ползата към младия състезател е толкоз огромен освен в Испания.

Карлос е роден в испанския град Ел Палмар. Има трима братя. Наследява пристрастеността към тениса от своите татко, дядо и батко.

Феновете на Алкарас в интернет пространството се интересуват най-вече от извоюваното от него досега. Паричната награда, която Алкарас завоюва от US Open, възлиза на 2 622 000 евро, с близо 300 000 евро повече от премията в Уимбълдън.

От началото на 2022 година Карлос е съумял да завоюва почти 9 милиона евро, както от участия в самостоятелни надпревари, по този начин и на двойки.

От звуковия файл можете да чуете цялата информация за Карлос Алкарас, прредставена от Елисавета Шиндерска.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР