снимката е илюстративна Няколко хиляди румънци протестираха в неделя вечерта

...
снимката е илюстративна Няколко хиляди румънци протестираха в неделя вечерта
Коментари Харесай

Протести в Румъния срещу политизирането на правосъдието


фотографията е илюстративна

Няколко хиляди румънци стачкуваха в неделя вечерта пред постройката на държавното управление в Букурещ против желанието на управляващите да трансформират редица закони, засягащи правосъдната система, оповестява организация “Аджерпрес “, представена от БГНЕС.

Протестиращите носеха транспаранти с надписи - " Искаме без значение правораздаване! ", " Демокрацията е в блокада! ", " Предсрочни избори! ". Те скандираха лозунги против ръководещата Социалдемократическа партия, обвинявайки нейните водачи в корупция.

" Приемането на тези закона от Народното събрание ще значи злополука за Румъния и нейните жители “, обявиха уредниците на митинга в своето послание във Facebook. Те настояват, че в случай че законите бъдат гласувани, “съдебните инспектори ще се трансфорат в политически инструмент в ръцете на правосъдния министър ", а " прокуратурата ще бъде подчинена на политическите ползи ".

От площад „ Виктория “ манифестантите се насочиха към Двореца на Народното събрание. Според уеб страницата hotnews.ro техният брой надвишава 10 000 души. В центъра на града е лимитирано придвижването на автотранспорта, колоната от стачкуващи е съпровождана от полиция. Няма известия за произшествия. Аналогични митинги има в други огромни градове на страната
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР