Снимка УикипедияВластите във Ватикана обявиха вчера, че ще позволят отварянето

...
Снимка УикипедияВластите във Ватикана обявиха вчера, че ще позволят отварянето
Коментари Харесай

Разплита се една от най-големите мистерии на Ватикана с изчезването на Емануела Орланди

Снимка Уикипедия

Властите във Ватикана оповестиха през вчерашния ден, че ще разрешат отварянето на два гроба в малко гробище на територията на папската страна по отношение на траяло десетилетия следствие за изчезнала госпожица, съобщи ДПА, представен от Блиц.

Процедурата на така наречен Тевтонско гробище ще се състои на 11 юли в наличието на родственици на изчезналата през 1983 година в Рим Емануела Орланди, се споделя в изказването на ватиканския представител Алесандро Джизоти.

Казусът " Орланди " е една от най-големите мистерии в актуалната история на Ватикана. Той поражда серия тайни теории, които упрекват за нейното изгубване антипапски скрит план на непознато разузнаване, италиански незаконен профсъюз или свещеници педофили.

През 2018 година се появява вяра за пробив в следствието поради открити във ватиканското посолство в Рим кости. Но съдебномедицински проби изключват всякаква връзка сред находката и Орланди.

По-рано тази година юристът на нейното семейство Лаура Сгро разгласи, че е получила анонимно писмо, в което с твърди, че момичето може би е заровено в Тевтонското гробище. Днешното известие на папския представител е знак, че Ватиканът подхожда съществено към тази догадка, означи ДПА.

Агенцията добави, че Тевтонското гробище е най-старата немска католическа институция в Рим. В него лежат тленните остатъци на изтъкнати немски или фламандски католици, живели в Рим.

Емануела Орланди, щерка на чиновник във Ватикана с ватиканско гражданство, изчезва в центъра на Рим на 15-годишна възраст.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР