Снимка УикипедияРано тази сутрин израелски съд разпореди да бъде освободен

...
Снимка УикипедияРано тази сутрин израелски съд разпореди да бъде освободен
Коментари Харесай

Израелски съд освободи активист срещу Нетаняху, арестуван в петък при протест

Снимка Уикипедия

Рано тази заран израелски съд разпореди да бъде освободен бележит деятел, противопоставящ се на ръководството на премиера на еврейската страна Бенямин Нетаняху, чийто арест накара стотици хора да стачкуват пред резиденцията на министър-председателя, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Пенсионираният бригаден военачалник Амир Хаскел е водач на протестното антикорупционно и продемократично придвижване против Нетаняху " Черни флагове ".

То упорства дългогодишният министър председател да освободи поста до момента в който против него са повдигнати обвинявания за машинация, корист с доверие и приемане на подкупи. Хаскел и няколко други деятели бяха зъдържани в петък по време на " противозаконна ", съгласно полицията, проява, защото блокирали пътища.

Бившият почитан военачалник от военно-въздушните сили Хаскел стана знак на протестното придвижване против продължаващото ръководство на Нетаняху. В цялата страна постоянно се организират демонстрации, а протестиращите носят лозунги с надпис " министър нарушител " и приканват за оставка на Нетаняху.

След като беше освободен, Хаскел сподели, че никой не може да попречи на придвижването му да стачкува на всички места. Той добави, че 15-те часа в пандиза " Хадарим " не са били приятни, само че не е било и извънредно.

Арестите на деятели против Нетаняху провокираха гневни реакции от страна на изтъкнати израелци, а на вчерашния митинг пред резиденцията на премиера мнозина подлагаха на критика остро полицията за политически стимулирани арести.

Органите на реда обявиха, че са предложили да освободят Хаскел и останалите, в случай че се съгласят да не вземат участие повече в митингите, само че Хаскел и други двама задържани отказали.

Адвокатът на Хаскел - Габи Ласки, сподели за израелското военно радио, че съдът след това го освободил без да му слага условия, а арбитър Орна Сандлер-Ейтан се стимулирала, че митингите са основополагащи за демокрацията.

Министърът на вътрешната сигурност Амир Охана отбрани арестите и сподели, че служителите на реда са изчакали Хаскел да приключи речта си, преди да го задържат.

Началникът на израелската полиция комисар Моти Коен даде обещание, че силите на реда ще си вземат поука от случилото се.

" Ролята на полицията е да разрешава на всеки човек независимост на изложение и проява и да пази публичното успокоение и сигурност, без значение от това, против което се стачкува, кои са протестиращите и какви са техните отзиви ".

Нетаняху е обвиняем за поредност кавги, в които се твърди, че той е получавал разточителни дарове от другари милиардери и е предоставял услуги по медийна регулация на медийни магнати против по-благосклонно журналистическо отразяване на неговата персона и фамилията му.

Делото против него ще продължи идващия месец

Нетаняху отхвърля да е направил нещо неправилно и назовава обвиняванията " лов на вещици " против него от враждебни медии и предубедена правоприлагаща система.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР