Снимка: уикипедияИракският премиер Адел Абдул Махди днес обяви три дни

...
Снимка: уикипедияИракският премиер Адел Абдул Махди днес обяви три дни
Коментари Харесай

Иракският премиер обяви три дни траур за Солеймани

Снимка: уикипедия

Иракският министър председател Адел Абдул Махди през днешния ден разгласи три дни народен печал за иранския военачалник Касем Солеймани, водача на иракска милиция Абу Махди ал Мухандис и другите убити при американския въздушен удар в Багдад, съобщи Ройтерс, представена от Novini.bg.

" Премиерът и главнокомандващ Адел Абдул Махди подрежда да се организира народен печал за душите на мъчениците за три дни, считано от през днешния ден ", се споделя в изказване на канцеларията на премиера.

Подкрепяната от Техеран иракска милиция Бригади на Хизбула предизвести иракските сили за сигурност да стоят далеко от американски бази в Ирак.
" Силите за сигурност би трябвало да стоят настрани от американски бази на разстояние минимум 1000 метра, считано от на следващия ден вечер ", съобщи милицията, представена от телевизия " Ал Маядин ".

По-рано през днешния ден две ракети удариха склад в иракската военновъздушна база в Балад, на 80 км северно от Багдад. Няма известия за потърпевши. Базата се употребява от американски военнослужещи.

Две ракети вид " Катюша " паднаха в мощно охраняваната Зелена зона в Багдад, където се намира посолството на Съединени американски щати. Няма данни за потърпевши.

Столичният квартал Джадрия бе подложен на минометен обстрел, при който са ранени петима души.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР