Снимка: TwitterШест жертви и 19 ранени при самоубийствен атентат в

...
Снимка: TwitterШест жертви и 19 ранени при самоубийствен атентат в
Коментари Харесай

6 жертви и десетки ранени при самоубийствен атентат в Триполи

Снимка: Twitter

Шест жертви и 19 ранени при гибелен атентат в либийската столица Триполи. По данни на локалните медии в нападението на централата на Националната петролна корпорация в центъра на Триполи са взели участие шестима атентатори, заяви БГНЕС.

Либийските специфични сили направиха интервенция за освобождение на заложниците в централата на Националната петролна корпорация в Триполи. Ситуацията е изцяло под контрола на управляващите.

Според локални медии всички чиновници на корпорацията, които бяха държани от бойците, са освободени. Съобщено беше и че органите на реда са съумели да изтеглят шефа на корпорацията Мустафа Санала.

При престрелка в постройката единият от екстремистите беше премахнат, а двама се укриха. Трима от всичките шест терористи са взривили устройствата върху себе си, единият – на входа на постройката. Всеки един от нападателите е бил въоръжен с гранати и леки огнестрелни оръжия. Според очевидци те са били тъмнокожи.

Органите на реда допускат, че зад нападението стои „ Ислямска страна ”. Днешното крушение надалеч не е първото против държавно институция в столицата на Либия. През май предходната година ИД атакува централата на Националната изборна комисия в Либия, което докара до гибелта на 16 души, а 19 бяха ранени.  

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР