Снимка: ТАССВ Държавната дума е внесен законопроект, който позволява да

...
Снимка: ТАССВ Държавната дума е внесен законопроект, който позволява да
Коментари Харесай

Русия ще легализира брачното съжителство като брак

Снимка: ТАСС

В Държавната дума е импортиран законопроект, който разрешава да се вкара в Семейния кодекс на Русия понятието „ в действителност брачни връзки “, съобщи ТАСС. Нерегистрираните връзки сред мъж и жена ще се приравняват към формален брак, в случай че съжителството е траяло най-малко пет години в общо домакинство, или след две години, в случай че двойката има общо дете. При осъществяването на едно от тези условия ще следват всички брачни отговорности, планувани в Семейния кодекс.
За имуществото, добито по време на съжителството, ще се вкара „ легален режим на имуществото на съпрузите “. „ Това значи, че в случай че мъжът и дамата не са сключили контракт, всичкото имущество, добито през съжителството, ще се признава за фамилна благосъстоятелност, изясни вносителят на законопроекта сенаторът Антон Беляков. Но към мъжете и дамите във в действителност брачни връзки ще се предявяват същите условия като към публично встъпващите в брак: ще би трябвало да са достигнали брачна възраст, да не са в брачни връзки с различен и да не са близки родственици “.
В Русия както църквата, по този начин и страната не признават еднополови бракове, нито ползват термина „ джендър “ (социален пол) за брачните връзки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР