Снимка струма.комВчера приключи проверката в мраморната кариера в кресненското село

...
Снимка струма.комВчера приключи проверката в мраморната кариера в кресненското село
Коментари Харесай

65-годишният леяр от завода за водомери в Петрич е с опасност да загуби окото си

Снимка струма.ком

Вчера завърши инспекцията в мраморната кариера в кресненското село Градешница, където преди 10 дни пострада 47-годишният Иван Чалъков. Мъжът бе опериран откакто получи фрактура на лявата подбедрица, до момента в който изпълняваше служебните си отговорности и мраморен блок се стовари върху него. Веднага след случая екип На Инспекция по труда стартира инспекция, която завърши през вчерашния ден, написа струма.ком.

" Инспекторите са открили 3 нарушавания, за които са издали наставления. Има открито и 1 нарушаване, за което са издали акт, който ще бъде в размер сред 1500 и 15 000лв ", заяви за struma.com инж. Сл. Симидчийска - шеф на Инспекция по труда Благоевград и добави, че положението на потърпевшия е устойчиво и индивидът се възвръща. Имал е подписан контракт с компания " Бумар " АД. До месец ще бъде издадено наказателно разпореждане и ще стане ясно какъв ще е размера на глобата.

Не са положителни новините във връзка с другият потърпевш при трудова акцидент - 65-годишният Димитър Караджов, който се заля с разтопен метал преди няколко дни в завода за водомери " Беласица " в Петрич. " Човекът към този момент е изведен от реанимация, само че има сериозна заплаха за едното му око.

Служителите са имали обезпечени защитни шлемове, само че той не е употребил своя, което не е нарушаване на работодателя. Проверката към момента продължава. Проверява се пещта и дали са извършени указания за безвредна работа ", съобщи Сл. Симидчийска. Инспекторите към момента работят по злополуката в Петрич.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР