Снимка: Sportal.bgOт базираната в Лондон Европейската антидискриминационна организация FARE не

...
Снимка: Sportal.bgOт базираната в Лондон Европейската антидискриминационна организация FARE не
Коментари Харесай

В Англия: Съжаляваме, че не изхвърлиха България от квалификациите

Снимка: Sportal.bg

Oт основаната в Лондон Европейската антидискриминационна организация FARE не са удовлетворени от решението на Дисциплинарната комисия за България по проблема с расистките прояви по време на дуела с Англия.

Както към този момент е известно, нашият отбор беше санкциониран и ще би трябвало да играе един мач пред празни трибуни, а му е наложена условна глоба за още един дуел.

“Приветстваме скоростта, с което беше взето решението, само че сме разочаровани, че българите няма да бъдат изхвърлени от квалификациите за Евро 2020, имайки поради предходните им прегрешения и очевидната некадърност да се оправят с проблемите, които имат ”, разяснява Председателят на организацията Пиара Поуър, представен от Sun.  

Агенти по прикритие на въпросната FARE са били на стадион “Васил Левски ”, като са следили протичащото се и по-късно са изготвили отчет, въз основа на който УЕФА взе своето решение, написа Sportal.bg.

“Смятаме, че събраните доказателства и събитията около този мач биха оправдали отправянето на по-силен сигнал в битката с расизма - продължи Поуър. Събирането на доказателства за демонстрация на расизъм не е лесна работа и футболът не е изключение в това. Ще продължим да поддържаме връзка с УЕФА в търсенето на други разновидности и ще продължаваме да твърдим, че България и други като нея би трябвало напълно да преоценят метода, по който се борят с расизма. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР