Снимка: Сърф училище Акаша На 23 юли, 20 август и

...
Снимка: Сърф училище Акаша На 23 юли, 20 август и
Коментари Харесай

Деца със специални нужди стават сърфисти, благодарение на сърф училище Акаша

Снимка: Сърф учебно заведение Акаша

На 23 юли, 20 август и 9 септември , сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, набрали известност около предизвикателствот о и самодейността за разчистване на черноморските плажове " " , канят всички млади 

запалянковци със специфични потребности да се допрян до света на водните спортове и да се възползват от благотворното въздействие върху здравето и душeвността изцяло гратис.

Снимка: Сърф учебно заведение Акаша

Благотворителните уроци за поредна година ще се проведат , гр. Варна, като изискване е искащите да се включат да се запишат авансово до 22 юли.

Форматът на събитието e подобаващ за деца и младежи със специфични потребности на възраст от 5 до 17 години. Събитието дава на участниците, техните фамилии и възпитатели, опцията да се допрян до морските водни спортове - сърф, уиндсърф SUP и каяк, приспособени за опциите на всеки.

Защо приспособен сърф?

Спортовете и заниманията в морето имат удобно оздравително въздействие върху децата. Сърфирането оказва помощ за повишение на самочувствието, понижаване на напрежението, повишение на двигателната активност и салдото, както и усъвършенства умеенето за връзка и себеизразяване. За сигурността и положителното превозване на всички във водата ще се грижат опитните инструктори от сърф учебно заведение Акаша.

Снимка: Сърф учебно заведение Акаша

След записване във формата за присъединяване (), децата ще бъдат разграничени в дребни групи в обособени часови диапазони, с цел да могат инструкторите да извърнат самостоятелно внимание на всеки участник.

Броят на участниците със специфични потребности е стеснен до 30 души на събитие , по тази причина всички искащи, които желаят да се включат би трябвало да запазят своето място допустимо най-скоро, означават уредниците.

Снимка: Сърф учебно заведение Акаша

Освен идните обичайни специфични събития и уроци, уредниците на ! " възнамеряват и още една прелестна самодейност, която цели да надгради досегашните интензивности и да направи уроците по приспособени водни спортове още по-достъпни за децата със специфични потребности у нас - основаването на първия по рода си в България комикс ABILITYZUM " AZ ", чийто сюжет показва невероятния капацитет, който всяко дете с увреждания има, посредством симпатичните герои. Мисията на комикса е да послужи като инструмент, посредством който да се обезпечи по-нататъшно финансиране на на интензивностите в самодейността ! "

Снимка: Сърф учебно заведение Акаша

Очаквайте детайлности за ABILITYZUM " AZ " скоро!

За самодейността YES, СърФ!

Инициативата YES, СърФ! се ражда в сърф учебно заведение Акаша преди 8 години, с провеждането на първия летен лагер за деца с увреждания, взаимно с . От тогава учебното заведение натрупа скъп опит в работата с хора със специфични потребности, води самостоятелни образования на деца с интелектуални, сензорни и двигателни усложнения, развива прототипи на приспособена сърф екипировка, провежда безвъзмездни събития за хора със специфични потребности и води образования на доброволци за приспособени занимания в морска среда.

В град Варна, учебното заведение организира събития за трета поредна година и си партнира с локални общности и организации като Образователна общественост Варна, Сдружение За Теб, и сърф общественост Варна, с цел да може да развива приспособена обучителна активност и на територията на града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР