снимка ПрокуратуратаЗапочва проверка за смъртта на 19-годишния абитуриент Христо Денев,

...
снимка ПрокуратуратаЗапочва проверка за смъртта на 19-годишния абитуриент Христо Денев,
Коментари Харесай

24 часа: Прокуратурата стартира проверка за смъртта на абитуриент с COVID-19

снимка Прокуратурата

Започва инспекция за гибелта на 19-годишния зрелостник Христо Денев, който бе лекуван от ковид във великотърновската болница.

Проверката е разпоредена след писмена тъжба от бащата на момчето юрист Иван Денев от 10 август. Разследването няма да се следи от великотърновски прокурори, тъй като всички са си създали отводи. Причината е, че заместител апелативният прокурор Емил Денев е чичо на бащата, а брачната половинка на обвинителя е основна здравна сестра в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ", оповестява “ “.

Главният прокурор Иван Гешев е определил прокуратура в София да води следствието. Към момента е формирана предварителна полицейска инспекция. Иззети са писмени сведения от болничното заведение - графици за наряди, епикризи и други

Христо Денев изгуби борбата с ковид на 31 юли. Младежът издъхна в реанимация след 18 дни лекуване, в това число и посредством преливане на кръвна плазма.

След нещастието почерненият татко Иван Денев изрази обществено подозрения в дейностите на медиците от регионалната болница във Велико Търново.

" Докато синът ми бе в болница, никой не ми се е обаждал, с цел да ме осведоми за положението му. Казваше ни се, че не разбираме от медицина и здравна терминология, че това не се разисква с нас, тъй като не ни касае, че си вършели работата. Това се отнася и за доктор Сибила Маринова, която търсехме като шеф на отделението. Никой не ни осведоми за хода на лекуването ", сподели юрист Денев на 5 август пред телевизия " 7/8 ".

Според него синът му е бил преодолял ковид на 22 юли, само че по-късно внезапно се е влошил.

За изясняване на всички обстоятелства по случая шефът на МОБАЛ доктор Стефан Филев изиска инспекция от " Медицински контрол ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР