Снимка: Президент.бгКонституцията може да бъде подобрявана. Изцяло нова сигурно може

...
Снимка: Президент.бгКонституцията може да бъде подобрявана. Изцяло нова сигурно може
Коментари Харесай

Преподавател по конституционно право: Ужасявам се, че хората, които сега правят законите, ще правят нова Конституция

Снимка: Президент.бг

„ Конституцията може да бъде подобрявана. Изцяло нова несъмнено може да бъде направена, само че потресвам се от мисълта (казвам го като юрист), че може да се приготви и одобри текст по метод, по който се приготвят и одобряват законите “.

Това сподели пред БНР доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, написа actualno.com.

Тя дефинира оферти, които в този момент се стартират, освен от ГЕРБ, само че и от Вътрешна македонска революционна организация и обособени представители на партии като „ екзотични " и уточни, че " ни връщат обратно, вместо да ни дърпат напред “.

„ С всички сили ще работя да не се стигне до привикване на Велико народно събрание. Не тъй като България няма потребност от по-добра Конституция, а тъй като не желая да бъде правена по този метод и от хора, които не почитат способените и специалистите “, съобщи доцент Киселова и добави, че " в случай че единственото изпитание е да завоюват време, това е неверно политически ".

Проектът, който ни беше препоръчан, много усилва властта на прокуратурата , счита Киселова. „ Не може оня, който е страна в процеса, да предлага увеличение на наказванията. Увеличаването на наказванията бори ли престъпността? Отговорът е „ не “.

Ако се стигне до решение за Велико народно събрание, неизбежно ще се стигне и до промени в главата, обвързвана с президента, предвижда доцент Наталия Киселова.

Киселова не вижда измежду настояванията на протестиращите към този момент повече от 40 дни ясно изразено такова за привикване на Велико национално заседание.

Част от самостоятелните народни представители си споделят непосредствено с Борисов, други бяха в Българска социалистическа партия и има един от Движение за права и свободи, означи още Наталия Киселова.

„ Така че когато гледаме по какъв начин гласоподават, можем да допускаме по какъв начин ще се нареждат. И тук към този момент става доста внимателно за самите народни представители от ГЕРБ. Те би трябвало да изберат с кого е минимум рисково да се коалираш, имиджово. Това е политическата част. “

Дали ще съберат 120 или 121 подписа, в ГЕРБ би трябвало доста добре да преценяват с кого се коалират, тъй като е „ доста допустимо някой да преспи и да премисли “, добави преподавателят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР