снимка: Пресс-служба Президента России и БНТПродължава сагата с недоволната национална

...
снимка: Пресс-служба Президента России и БНТПродължава сагата с недоволната национална
Коментари Харесай

Руската треньорка Ирина Винер готви протест срещу златните медали на гимнастичките ни

снимка: Пресс-служба Президента России и Българска национална телевизия

Продължава сагата с недоволната национална треньорка на Русия от сребърните медали на нейните гимнастички на олимпиадата в Токио. Златото бе завоювано от българския отбор, само че тя не е съгласна с това.

Представители на Русия приготвят материали за Международната федерация по гимнастика (ФИГ), с цел да подадат митинг против решението на Техническия комитет на ФИГ по художествена гимнастика за съдийството на Олимпийските игри в Токио.

По-рано денем от централата пуснаха публично мнение, в което застанаха зад съдиите и техните решения по време на спортния конгрес. От съветската страната обаче не са удовлетворени, откакто техните състезателки не съумяха да завоюват златен орден нито в самостоятелната конкуренция, нито при ансамблите.

От Техническия комитет на ФИГ оповестиха оценките за обективни и безпристрастни.

От Сборная, в лицето на основния треньор на националния тим Ирина Винер, считат, че има скрит план против тях, написа Българска национална телевизия.

Дина Аверина приключи на второто място в самостоятелната конкуренция след състезателката от Израел Линой Ашрам. А България завоюва шампионското отличие в Токио при ансамблите, побеждавайки Русия. Сборная остана без злато от Олимпиада за първи път от 1996 година насам.

" Събираме документи, вършим разбор за оценките. Подготвяме материали, които ще представим (пред ФИГ – бел. ред.), няма да оставим нещата по този начин. Няма да спрем, ще подадем митинг. Не сме глупави да търсим скандал, там, където го няма “, съобщи Ирина Винер-Усманова.

" Ние знаем на 100%, че сме прави. Потвърдихме това с нашите оценки и оценки на самостоятелни съдии от най-високата категория, които също реферираха по време на всички надпревари (в рамките на Олимпиадата). Имаме свои доказателства, че на Олимпиадата имаше огромни нарушавания “, добави още Винер.

От известието на ФИГ стана ясно, че е имало закани към съдии, реферирали по време на Олимпиадата. Въпреки че не е посочено от кого, Ирина Винер разяснява тематиката.

" За първи път слушам, че някой е заплашвал съдии. Ние персонално нямаме искания. Никога не сме казвали на никого нищо. Разбира се, има и възмутени хора, само че мисля, че не са отправяли закани ", сподели още считаната за една от най-влиятелните дами в този спорт.

" Ако в миналото защитавахме Техническия комитет, а Международната федерация обвиняваше съдиите, в този момент е тъкмо противоположното. По това време нямаше толкоз ужасяващи резултати, каквито имаме в този момент. Не става дума единствено за случилото се с Дина, само че и голямото количество контестации, които се лееха като река и които не бяха разгледали по разпоредбите. Всичко това можеше да се види в телевизионното лъчение “, продължи треньорът на съветските гимнастички.

Техническият комитет на ФИГ по художествена гимнастика се ръководи от рускинята Наталия Кузмина, а член е Мария Гигова.

" Сега приказваме за това, че би трябвало да обърнем внимание на Техническия комитет към ФИГ, управителен от Кузмина, и на съдиите, които са били там на надпреварите - по какво право, по какви критерии са били определени “, добави Ирина Винер пред " РИА Новости “, представени от Българска национална телевизия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР