Снимка: pixabayПредстои обявяване на обществената поръчка за изграждане на нов

...
Снимка: pixabayПредстои обявяване на обществената поръчка за изграждане на нов
Коментари Харесай

Правят нов водопровод от язовир Тича до Шумен

Снимка: pixabay

Предстои оповестяване на публичната поръчка за създаване на нов довеждащ тръбопровод от язовир " Тича " до Шумен, оповестиха от пресцентъра на Община Шумен.

Стойността на оборудването е близо 70 млн. лева, а строителството би трябвало да завърши в границите на две години, разяснява Българска телеграфна агенция. Това бе оповестено по време на обещаната среща след края на ремонтните работи на 16 и 17 януари. Тя беше свикана от кмета на Шумен Любомир Христов.

С присъединяване на регионалния шеф Стефан Желев, представители на ВиК сдружението и кмета на Велики Преслав Янко Йорданов бяха разисквани незабавни дейности за възобновяване на ВиК системата и решение на проблемите на територията на региона.

Кметът Любомир Христов осведоми присъстващите, че е провел четиричасов диалог с новия министър на околната среда и водите Емил Димитров, който дойде в Шумен късно вечерта в събота. Той е поел ангажимент за ускорение на процедурата по сключване на контракта на ВиК Шумен с Оперативна програма " Околна среда ", откъдето ще дойдат и средствата за довеждащия тръбопровод.

На срещата стана ясно още, че от Министертвото на околната среда и водите са поискали да се изпрати предложение и за възобновяване на различните водоизточници, изясни още Христов. Освен че би трябвало да се изследва положението на съществуващите остарели кладенци и сондажи, би трябвало да се видят какви са опциите за създаване на нови.

По думите на началника на Технологичен регион Шумен във ВиК инж.Галин Ганчев възобновяване на дълбоките сондажи от кв. " Мътница " може да обезпечи единствено 1/3 от нужното количество за града. Дружеството не разполага с нужните експерти да се създадат изследвания за създаване на нови сондажи, изясни още той. Надеждата е, че със основаването на държавния холдинг ВиК Шумен ще бъде подкрепено със експерти за тази активност.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР