Снимка ПиксабейЗабраната за заведенията за храни и напитки бе продължена

...
Снимка ПиксабейЗабраната за заведенията за храни и напитки бе продължена
Коментари Харесай

В хърватската столица отварят врати ресторанти и заведения въпреки забраната

Снимка Пиксабей

Забраната за заведенията за храни и питиета бе продължена до 15 февруари.

Те ресуват да онесат огромна санкция:

Собственици на питейни заведения и заведения за хранене в хърватската столица Загреб няма да се съобразят с разпоредбите, въведени поради пандемията от ковид, и ще отворят заведенията си на следващия ден, 1 февруари, оповестява организация Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Те рискуват солени санкции, защото възбраната за заведенията за храни и питиета бе продължена до 15 февруари, показва организацията.

Собственици на питейни заведения и заведения за хранене в З агреб са провели в събота неофициална среща , след която към дузина са оповестили, че ще отворят порти на следващия ден макар възбраната.

Председателят на Загребската асоциация на притежателите на питейни заведения и заведения за хранене Франц Летица съобщи за Хина по телефона, че се е обсъждало над 100 заведения в Загреб, най-вече кафенета, да отворят порти на 1 февруари.

" В последна сметка това няма да се случи, тъй като доста от тях се отхвърлиха, откакто обмислиха вероятните последствия ", сподели Летица.

Той добави, че асоциацията не приканва своите членове да стачкуват, нито да отворят макар възбраната, само че ги поддържа, тъй като всички те са в тежко състояние, откакто не работят към този момент два месеца.

Собственичката на кафене Петра Одобашич прикани националният спешен щаб за Covid-19 да обмисли още веднъж възбраната за работа на заведенията и да им разреши да работят.

" Действащите ограничения нямат смисъл съгласно нас и ние не можем да приемем да вземем за пример, че комерсиалните центрове, фризьорските салони и други компании могат да работят, а ние не ", разяснява Петра Одобашич. Тя добави, че се носи слух, съгласно който заведенията ще останат затворени до 1 май и назова това " просто извънредно ".

Одобашич сподели още, че притежателите на заведения ще се включат в протестния протест, разгласен от асоциацията " Гласът на бизнесмените " на 3 февруари в Загреб.

Националната асоциация на притежателите на питейни заведения и заведения за хранене не отговори на телефонните позвънявания и имейли на организация Хина.

В обява в обществените медии в петък вечерта Националната асоциация на притежателите на питейни заведения и заведения за хранене разгласи, че не поддържа отварянето на заведенията в нарушаване на възбраната и напомни, че това носи риск от санкции в размер между  20 000 и 70 000 куни, или 2700-9300 евро, и най-много три години затвор.

Министърът на стопанската система Томислав Чорич прикани към самообладание, оповестява още организация Хина.

" Аз се надявам, че те (собствениците на питейни заведения и ресторанти) ще проявят самообладание, ние обяснихме в каква епидемиологична обстановка се намираме. Трябва да помислим за пролетта и лятото, които ще бъдат интервал, в който ще можем да оберем плодовете на нашето отговорно държание ", сподели нощес министърът пред телевизия ЕрТеЕл (RTL).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР