Снимка ПиксабейСамолечението от ковид може да има фатален край.Точно това

...
Снимка ПиксабейСамолечението от ковид може да има фатален край.Точно това
Коментари Харесай

Мъж почина при самолечение на коронавирус с парацетамол

Снимка Пиксабей

Самолечението от коронавирус може да има съдбовен край.

Точно това се е случило с мъж от прилежаща на България страна. Мъж от североизточния румънски окръг Ботошани е умрял вследствие на предозиране с парацетамол, откакто се опитал да се лекува самичък от COVID-19, оповестява „ Аджерпрес “.

Според шефа на Дирекцията за публично здраве Моника Адаскалицей 70- годишният мъж изпаднал в дълбока кома, а околните му извикали кола за спешна помощ.

Лекарите обаче не съумели да го спасят. Адаскалицей показва, че съгласно фамилията му мъжът имал в продължение на повече от седмица респираторни признаци като кашлица, тресчица, болки в гърдите и други.

" Пак по думите на фамилията му пациентът вземал в продължение на няколко дни с изключение на други медикаменти и по две таблетки парацетамол от 500 мг на всеки четири часа, което значи по 6 грама парацетамол на 24 часа, което е прекалено много ", споделя Адаскалицей.

Шефката на на Дирекцията за публично здраве съобщи, че в колата за спешна помощ му е бил изработен бърз антигенен тест за COVID-19, а в незабавното поделение - и PCR проучване. И двата теста са се оказали позитивни, написа btvnovinite.bg.

По думите й при хоспитализацията пациентът е имал полиорганна непълнота, в това число чернодробна непълнота, което е ускорило гибелта му. Адаскалицей подсети, че лекарите предизвестяват, че самолечението при някои заболявания катоCOVID-19 е противопоказно, а последствията от сходно решение може да са доста тежки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР