Снимка ПиксабейНапрежение по оста САЩ - Русия. Поводът е решение

...
Снимка ПиксабейНапрежение по оста САЩ - Русия. Поводът е решение
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ няма да поканят Русия да се върне обратно в Г-7

Снимка Пиксабей

Напрежение по оста Съединени американски щати - Русия. Поводът е решение на американците, което сигурно няма да бъде признато добре от руснаците. 

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи на брифинг в петък, че Съединени американски щати няма да поканят Русия назад в Групата на седемте, известна като Г-7.

Псаки добави, че такава покана би трябвало да се предлага единствено в партньорство с други членове на организацията.

По-рано денем президентът Джо Байдън упрекна съветския си сътрудник Владимир Путин, че се стреми да " отслаби европейския план " и " да подкопае трансатлантическото единение ".

По време на конференцията по сигурността в Мюнхен Джо Байдън означи, че провокациите, които Москва съставлява, са разнообразни от тези във връзка с Китай, само че те са също толкоз действителни, колкото и е " по-лесно Кремъл да тормози, в сравнение с да договаря ".

Президентът акцентира, че Вашингтон и неговите съдружници желаят да подсигуряват, че всички хора ще могат да " дефинират личното си бъдеще " посредством демократични средства.

Байдън също по този начин уточни, че Съединени американски щати и техните сътрудници би трябвало да " пазят, да се борят, да укрепват и да обновяват демокрацията ", с цел да създадат света по-безопасен за всички хора, добавяйки, че " дружно можем да победим всяко предизвикателство ", написа epicenter.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР