Снимка: PexelsЗдравното министерство на Италия обяви рекорден брой заразени с

...
Снимка: PexelsЗдравното министерство на Италия обяви рекорден брой заразени с
Коментари Харесай

Здравното министерство на Италия обяви рекорден брой заразени с Ковид от началото на пандемията

Снимка: Pexels

Здравното министерство на Италия разгласи рекорден брой инфектирани с Ковид за едно денонощие от началото на пандемията. Става дума за 7332 случая. Това е с над 15 % повече от вчерашния резултат от 5901. Починалите са 43-ма души.

Вчера те са били 41, което е доста по-малко от стойностите през март и април, когато бе доближат пик от повече от 900 смъртни случая за денонощие, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предишният антирекорд от 6557 нови случая на Ковид-19 е регистриран на 21 март. През същия ден умряли обаче 793 души с ковид. Въпреки че броят на смъртните случаи в Италия остава дребен, този на пациентите в интензивните отделения трайно нараства. Тези пациенти бяха 539 през днешния ден, по отношение на 514 предния ден, което е забележителен растеж спрямо близо 40 през втората половина на юли.

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи през вчерашния ден, че е решен да избегне нова общонационална карантина, тъкмо когато стопанската система се съвзема от предходната. Някои от най-видните учени в страната обаче споделят, че налагането на нова карантина може да е единственият метод да се спре разрастването на пандемията.

" Смятам, че карантината по Коледа е реалистична, тя би ни помогнала да контролираме системата посредством по-бавно предаване на вируса и усилване на следенето на контактите ", сподели пред телевизия РАИ Андреа Крисанти, учител по микробиология в Университета в Падуа.

Патрицио Пецоти, епидемиолог в италианския Висш здравен институт, сподели в изявление за в. " Стампа ", че чака до седмици по 100 смъртни случая от COVID-19 дневно. Италианските управляващи се пробват да усилят потенциала за тестване на фона на недоволства от дълги опашки в центровете, където се правят тестванията. Днес бе регистриран нов връх от 152 196 осъществени проби за денонощие.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР