Снимка: PexelsЯпонското космическо ведомство съобщи, че има планове до 2035

...
Снимка: PexelsЯпонското космическо ведомство съобщи, че има планове до 2035
Коментари Харесай

Япония ще построи завод на Луната до 2035 г.

Снимка: Pexels

Японското галактическо ведомство заяви, че има проекти до 2035 година да построи на Луната цех за произвеждане на водородно гориво, съобщи ТАСС.

Предприятието би трябвало да види бял свят в региона на Южния полюс на нашия натурален сателит, където се допуска, че има находища от лед. От него ще бъде получавана питейна вода, а същото по този начин О2 и водород. Последният съставен елемент може да бъде употребен също като гориво освен за напредване по Луната, а и за полети до орбитиращата над нея станция, предава Българска телеграфна агенция.

По предварителни планове за бъдещото произвеждане ще са нужни сред 21 и 37 тона вода. Заводът би разрешил доста да се понижат разноските за превоз на гориво от Земята. Успешната реализация на сходен план ще форсира темповете на усвояването на Луната и на космоса.

Миналата година Япония разгласи решението си да се причисли към лунната стратегия на НАСА и държавното управление подписа съответния контракт. Страната на изгряващото слънце ще си взаимодейства с американското галактическо ведомство за доставката на изследователско съоръжение, за продан на данни за лунната повърхнина, за взаимното основаване на луноход, а също по този начин и за вероятното изпращане на японски астронавти на Луната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР