Снимка PexelsВъпреки санкциите на САЩ, Турция няма да се откаже

...
Снимка PexelsВъпреки санкциите на САЩ, Турция няма да се откаже
Коментари Харесай

Въпреки санкциите на САЩ: Турция ще закупи руските системи С-400

Снимка Pexels

Въпреки глобите на Съединени американски щати, Турция няма да се откаже от покупката на съветските системи С-400 и ще предприеме реципрочни дейности. За задачата страната ще прецени санкциите, наложени от Съединени американски щати поради придобиването им, съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от Ройтерс.

В изявление за телевизия Канал 24 Чавушоглу сподели още, че решението за наказания е погрешно от правна и политическа позиция и е офанзива против суверенните права на Турция. Министърът добави, че ограниченията няма да имат резултат върху Анкара, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Съединени американски щати постановиха наказания на ръководството за отбранителна индустрия на Турция и неговия шеф Исмаил Демир, както и на още трима виновни чиновници поради покупката на съветски противовъздушни системи С-400 от страна на Анкара. Санкциите са въведени в сходство със Закона за опълчване на съперниците на Америка посредством наказания /CAATSA/.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР