Снимка: PexelsВаксините срещу Ковид тръгнаха от Белгия към европейските държави.

...
Снимка: PexelsВаксините срещу Ковид тръгнаха от Белгия към европейските държави.
Коментари Харесай

Ваксините срещу Ковид тръгнаха от Белгия към европейските държави

Снимка: Pexels

Ваксините против Ковид потеглиха от Белгия към европейските страни. Първите партиди от тази на Пфайзер-Бионтех потеглиха тази заран от цех в Пурс, където бяха създадени, откакто в понеделник европейските управляващи дадоха зелена светлина за това, заяви Франс прес.

Три хладилни камиона напуснаха сред 9 и 10 часа сутринта промишления обект на американския фармацевтичен колос Пфайзер в Североизточна Белгия.

Операцията, в която бяха употребявани логистичните запаси на белгийската компания за транспорт на товари H. Essers, се организира под засилено полицейско наблюдаване. По две транспортни средства на полицията съпровождаха всеки камион, откакто бъдеше претрупан, а медиите бяха държани на безвредно разстояние.

Първите доставки от Пурс към Обединеното кралство бяха направени при започване на декември, откакто английските здравни управляващи утвърдиха имунизацията. Днес и в Швейцария стартира акция по имунизиране.

Пфайзер не даде детайлности закъде пътуват колите, само че един от тях беше с полски регистрационен номер, заяви Агенция Франс Прес.

Европейската комисия разгласи в понеделник, че позволява разпространението в Европейски Съюз на имунизацията против Ковид-19 на Пфайзер-Бионтех, броени асове, откакто Европейската организация по медикаментите позволи потреблението й.

По-рано Европейски Съюз беше оповестил, че първото имунизиране в общността ще стартира сред 27 и 29 декември във всички страни членки.

Във Франция висшият орган по опазване на здравето би трябвало да се произнесе на следващия ден, в навечерието на Коледа, за тази ваксина, а първите инжекции с нея се чака да бъдат направени в неделя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР