Снимка: PexelsВаксините ще продължават да пристигат на етапи у нас.

...
Снимка: PexelsВаксините ще продължават да пристигат на етапи у нас.
Коментари Харесай

Тази сутрин на летище София ще пристигнат още около 25 хиляди дози от ваксините

Снимка: Pexels

Ваксините ще не престават да идват на стадии у нас. Слдващата доставка е още на следващия ден.

Тази заран на летище София ще дойдат още към 25 хиляди дози от имунизациите на " Пфайзер " и " Байонтех " за България. След доставката, медикаментите ще тръгнат по два лъча:  София - Пловдив - Бургас и Варна - Велико Търново, с цел да стигнат до районните здравни инспекции в страната. 

Доставката от към 25 хиляди дози от имунизацията е втората за страната, откакто на 26-ти декември у нас дойдоха съвсем 10 хиляди дози. С тях ще продължи имунизацията на искащият от първа фаза медицински личен състав да получи имунизация против Covid-19.Ваксините ще бъдат разпределени за районните здравни инспекции в страната, изясни доцент Ангел Кунчев:

" Ще бъде дистрибутирана към този момент вътре в страната с коли, тъй че всички РЗИ-та да получат по систематизиране дозите и да продължи обгръщането, към този момент главно в първа фаза, на сътрудниците  от лечебни заведения, всевъзможен тип лечебни заведения. "

В средата на месец януари се чака у нас да дойдат още 35 хиляди дози от имунизацията на " Пфайзер " и " Байонтех ".

До седмица ще стартира и втората фаза на имунизацията, в която ще бъдат обхванати консуматори и личен състав на обществени услуги, както и учителите. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР