Снимка PexelsТова е очакван ход, след като преди това американската

...
Снимка PexelsТова е очакван ход, след като преди това американската
Коментари Харесай

В САЩ единодушно одобриха ваксината срещу коронавирус на Pfizer-BioNTech за деца на възраст от 5 до 11

Снимка Pexels

Това е предстоящ ход, откакто преди този момент американската организация по храните и медикаментите FDA разреши имунизацията на Pfizer/BioNTech да се ползва при деца от 5 до 11 години.

Ако доктор Рошел Валенски, шефът на организацията, публично одобри рекомендацията, както се чака, ваксинациите за тези деца могат да стартират още тази седмица. Д-р Валенски се появи в резюме при започване на срещата, като означи, че денят е " денят, който доста от нас са доста нетърпеливи да видят ".

C.D.C. утвърждението на панела идва тъкмо, когато американците се приготвят за евентуално рисков празничен сезон. Случаите в Съединените щати понижават устойчиво от седмици, само че специалисти предизвестиха, че събиранията на закрито може да доведат до ново повишаване. Много американци наподобява са решени да честват и самолетните компании към този момент се приготвят за може би най-натоварения сезон за пътувания от началото на пандемията.

Докато относително малко от 29 милиона деца в тази възрастова група ще бъдат изцяло ваксинирани за месец, даже частичната ваксина ще обезпечи известна отбрана против ковид. Всеки милион дози, дадени на деца на възраст от 5 до 11 години, ще предотврати към 58 000 случая и 226 хоспитализации в тази група, съгласно CDC и news.bg.

Очаква се ваксинирането на тези деца да предотврати към 600 000 нови случая от ноември 2021 година до март 2022 г. Повишаването на имунитета може да понижи възможностите дребните деца да предадат вируса на уязвими възрастни в техните фамилии и общности, означават здравните чиновници.

Ваксинациите на по-малките деца евентуално ще оказват помощ на учебните заведения да останат отворени. Вирусните епидемии затвориха около 2300 учебни заведения сред началото на август и октомври, което засегна повече от 1,2 милиона възпитаници, съгласно данни, показани на съвещанието на комисията.

Пандемията също така спря рутинните имунизации, усили пропуските в образованието и ескалира равнищата на тревога и меланхолия измежду децата.  " Ваксинирането на деца на възраст от 5 до 11 години освен ще помогне за попречване на зараза с Covid-19 и съществени последствия от инфекцията в тази възрастова група, само че също по този начин ще помогне на децата прочувствено и обществено ", сподели доктор Памела Рокуел, която съставлява Американската академия по Семейни лекари в CDC панел.

Все отново към трима от 10 родители споделят, че определено няма да имунизират своето дете на възраст от 5 до 11 години, според последното изследване на Kaiser Family Foundation. Само към трима от 10 родители споделиха, че ще ваксинират детето си " незабавно ", %, който съвсем не се е помръднал след сходни изследвания през юли и септември.

Много други родители са нетърпеливи да видят децата си имунизирани допустимо най-бързо. В очакване на решението на CDC, администрацията на Байдън е привлякла повече от 20 000 педиатри, фамилни лекари и аптеки, които да ползват имунизациите. Около 15 милиона дози към този момент се изпращат до местата за имунизация в цялата страна, оповестиха федерални чиновници в понеделник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР