Снимка PexelsТърговците от пограничния град Одрин поискаха намаление на цената

...
Снимка PexelsТърговците от пограничния град Одрин поискаха намаление на цената
Коментари Харесай

Одрински търговци искат намаление на цената на PCR тестовете за българи

Снимка Pexels

Търговците от пограничния град Одрин желаеха понижение на цената на тестванията за ковид (PCR), които турските управляващи изискват от българските жители, идващи на пазар в града.

Председателят на задругата на одринските търговци и занаятчии Хакан Фъндъклъ уточни, че епидемията има тежки последствия за локалните търговци и занаятчии, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Преди ограничаващите ограничения поради ковид фамозните одрински пазари Бедестен, Али паша и Араста преливаха от туристи от България, които всеобщо купуваха предлаганите артикули. Сега пазарите са пусти, надлежно и облагите са нулеви. Одринската търговия и стопанската система в огромна степен зависят от туристите от България и Гърция. Но заради това, че тестванията за ковид са доста скъпи, българите към този момент не могат да идват да пазарят при нас. Трябва да се откри решение като се отиде към поевтиняване на тестванията и удобства особено за българските и гръцките жители, които са съществени клиенти на одринските търговци ", съобщи той.

Председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт предложи неотдавна да се създадат понижения за тестванията на българите, които идват на пазар в Одрин.

" Ако успеем да реализираме понижение на цената на коронавирус тестванията, туристите от България и Гърция ще стартират отново всеобщо да идват на пазар в Одрин и по този начин ще има изгода и за нашите търговци, и за туристите ", съобщи одринският представител.

Преди въвеждане на условието за PCR тест към 500 000 туристи месечно, основно от България и Гърция, посещаваха Одрин, откъдето се доставяха с най-различни артикули. Твърди се, че туристите харчели приблизително по към 100-150 евро на човек.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР