Снимка PexelsСтраната регистрира 4 532 нови случая на COVID-19 в

...
Снимка PexelsСтраната регистрира 4 532 нови случая на COVID-19 в
Коментари Харесай

Японският министър-председател поиска от Pfizer повече дози ваксини срещу COVID-19

Снимка Pexels

Страната записва 4 532 нови случая на COVID-19 в събота, като общият брой на случаите доближи 525 218 от началото на пандемията.

Японският министър-председател Йошихиде Суга изиска от Pfizer повече дози ваксини против COVID-19, защото страната му изостава от другите в имунизационната си акция, заяви АП. Япония стартира да имунизира популацията в средата на февруари, само че към този момент е покрила единствено към 1% от страната заради дефицит на ваксини, породен от контрола на износа на Европейския съюз.

Токио желае да подсигуряване с ваксини за нуждаещите се до септември. Член на кабинета на Суга съобщи в неделя, че и двете страни на практика са постигнали съглашение за имунизациите.

Япония е  поръчала 344 милиона дози ваксини за тази година, което ще бъде задоволително  за цялото население. Миналата година Япония подписа съглашения за доставка на коронавирусни ваксини с Pfizer, AstraZeneca и Moderna.

Страната ваксинира предпочитано медицински и обществени служащи, хора на възраст над 65 години и лица с хронични болести.

Самият Суга бе ваксинира с Pfizer, напомня news.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР