Снимка PexelsСамо за година 179 български деца от 1 до

...
Снимка PexelsСамо за година 179 български деца от 1 до
Коментари Харесай

Само за година: 179 български деца са починали от болести и инциденти

Снимка Pexels

Само за година 179 български деца от 1 до 17 години са умряли в резултат на заболявания, произшествия и злополуки, написа dariknews.bg.

Впечатление в отрицателната статистика за цялата 2019 година прави фактът, че най-вече детска гибел е породена от външни аргументи, измежду които са транспортните злополуки – 20 деца са умряли в резултат на произшествия. 12 деца са се удавили или са потънали във вода, а едно дете е починало в резултат на пожар. Шест деца съдбовно са паднали от високо през 2019 година

Сред останалите фактори за детска смъртност най-вече жертви са взели заболяванията на нервната система, от които са умряли 22 деца. 4 от тях са изгубили живота си поради заболявания на централната нервна система, а 9 - в резултат на детска церебрална парализа.

Болести на органите на кръвообращението са били причина за гибелта на 18 български деца, а заболяванията на дихателната система са взели 23 жертви. Вродените аномалии, измежду които такива на нервната система и на системата на кръвообращението, са били причина за гибелта на общо 31 деца.

Злокачествените новообразувания са били причина 21 деца да си отидат от този свят през 2019 година Инфекциозни, паразитни заболявания и чревни инфекции са довели до съдбовен край при 17 деца, а от пневмонии са си отишли 17 малчугани.

Агенцията за протекция на детето отбелязва 1 юни с самодейността „ Най-голямото детско „ благодаря “

Ужасяващата статистика сочи още, че доста български деца умират във възрастовата граница от 1 до 4 години, като през 2019 година общият им брой е 66. От 5 до 9 годишна възраст живота си са изгубили 45 българчета, сочи статистиката на Националния център по публично здраве и разбори.

Най-голяма остава групата на децата, които са умряли сред 10 и 17-годишна възраст, като те са общо 68 за цялата 2019 година Статистиката сочи още, че нито едно дете не е починало в резултат на инцидентно отравяне и влияние на отровни субстанции, макар най-малко един случай на отровено дете, който закупи популярност - през ноември предходната година бе потвърдено, че 9-годишния Стефан от Кардам е умрял след отравяне с отрова за мишки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР