Снимка: PexelsРекорден брой новозаразени отчетоха в Украйна в последните дни.

...
Снимка: PexelsРекорден брой новозаразени отчетоха в Украйна в последните дни.
Коментари Харесай

Украинското правителство реши да наложи от 14 до 30 ноември национален локдаун в почивните дни

Снимка: Pexels

Рекорден брой новозаразени регистрираха в Украйна в последните дни. Болни са здравният министър и президента.

Украинският министър на опазването на здравето Максим Степанов заяви нощес, че пробата му за Ковид-19 е позитивен.

Малко преди този момент той заяви, че в Украйна са регистрирани рекорден брой случаи на инфектирани с ковид за един ден - 12 524, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Това е война, всеки ден от вируса умират украинци, сподели той на брифинг по малкия екран, съобщавайки за новите случаи. Онзи ден те бяха 11 787. Общият брой на доказаните инфекции в Украйна към този момент е 525 176, а смъртните случаи - 9508.
Малко по-късно 45-годишният Степанов заяви в Телеграм, че въпреки да е внимавал и да е спазвал всички правила за сигурност, е получил позитивен резултат на теста за Ковид-19, ще се изолира у дома и ще продължи да работи отдалечено.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е в болница след позитивен тест, само че през вчерашния ден сподели, че се усеща добре и продължава да работи, съобщи Интерфакс.

Заради увеличението на случаите на инфектирани с ковид украинското държавно управление реши да наложи от 14 до 30 ноември народен локдаун в почивните дни, с цел да се опита да ограничи разпространяването на болестта. В тези дни се лимитира активността на по-голямата част от бизнеса, остават да работят единствено магазините за хранителни артикули, аптеките, лечебните заведения и превозът.

Но управляващите в някои градове споделиха, че няма да се съобразят с тази заповед, с цел да не влошат икономическото състояние.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР