Снимка: PexelsПредседателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. Любомир

...
Снимка: PexelsПредседателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. Любомир
Коментари Харесай

Любомир Киров: Желаещите да се ваксинират трябва сами да звъннат на личните си лекари

Снимка: Pexels

Председателят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари доцент Любомир Киров разкри, че искащите да се имунизират би трябвало сами да се обадят на персоналните лекари.

" Да ни се обадят, да не чакат някой да ги предложения, да ги търси. Това е извънредно мъчно и не е дейно ", сподели по Българска национална телевизия той.

Според него ще е най-добре и най-удобно персоналните лекари да вършат тази ваксина. По думите му, тя не изисква толкоз специфични условия за предпазване и всички практики разполагат с хладилници.

" Семейните лекари правим над 90 и повече % от имунизацията в България. От наша страна нещата са налице организационно. Оттук нататък топката е в ръцете на нашите пациенти ", удостовери той. 

Доц Киров изясни, че краен период за записване няма. Тези описи бяха една пресилена мярка - съобщи той и посочи, че те са за облекчение на лекарите, с цел да се ориентират и да знаят по какъв начин да си провеждат практиката.

" Бройката, която ориентировъчно събираме, ще ни помогне за логистиката - този сбор ваксини да бъдат доставени наоколо до нашите амбулатории ", добави доцент Киров.

Всеки, който желае, ще бъде имунизиран съгласно наличните количества. Няма да се имунизират избрани групи предпочитано, изясни още лекарят и добави, че в случай че практиката разполага с повече от един тип ваксина, пациентът ще може да избира.

Доц. Киров сподели още, че се разисква хората, които нямат опция да се имунизират при персоналния си доктор, да могат да създадат това при различен, в случай че са здравноосигурени. Освен това съществуват и други благоприятни условия - имунизационни центрове в лечебните заведения и районните здравни служби.

Според него няма общопрактикуващ доктор, който да не може да направи организация на имунизациите, само че някои от сътрудниците му биха могли да се въздържат по други аргументи.

Ваксинират се здрави хора, по тази причина те не могат да бъдат измежду заболели, носенето на защитни средства е най-важното нещо, когато се отива при доктор. Добрата връзка сред доктор и пациент е извънредно нужна ", добави доцент Любомир Киров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР