Снимка: PexelsПлановите операции и плановият прием спират в градовете, които

...
Снимка: PexelsПлановите операции и плановият прием спират в градовете, които
Коментари Харесай

Плановите операции спират в градовете, които са в червени зони

Снимка: Pexels

Плановите интервенции и плановият банкет стопират в градовете, които са в червени зони. Това ще стане от понеделник. 

 Към днешна дата - три четвърти от страната е в тревожната алена коронавирус зона - болни над 120 души на 100 000 население. Заповед за това на национално равнище няма да има, а всеки регионален щаб би трябвало самичък да реши по какъв начин да работи.

По-високата заболеваемост от последните дни докара до прекъсване на плановите интервенции и плановият банкет във всички лечебни заведения в алените зони. Забраняват се и свижданията в лечебните заведения.

От заповед на шефа на столичното РЗИ излиза наяве, че във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове в София се прекратява плановият банкет.

Изключение има за дейностите, свързани с трансплантации, диагностика и лекуване на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Заповедта влиза в действие от понеделник.

Според шефа на Александровска болница проф. Борис Богов обстановката допуска по-сериозни ограничения от страна на лечебните заведения у нас. По този метод ще се освободят задоволително кревати за коронавирус пациенти, с цел да не се стига до огромно натоварване на лечебните заведения.

В Александровска болница от предходното ми посещение при вас до ден сегашен - това, което следим е, че на седмична база се усилва процентът на новопостъпилите с Ковид-19 приблизително с към 2, 2.5%. Сега в коронавирус отделенията лежат 103 пациенти и всеки ден имаме нови случаи. Имаме свободни места, заетите са към 40% от общо разкритите. Александровска болница не закри коронавирус леглата, тъй като имахме ясна визия, че това ще се случи и почти по кое време ще се случи, сподели проф. Богов.

Вчера беше пусната електронната система за записване за имунизация, само че поради многото искащи да си запишат час, се стигна и до механически сривове в системата.

В нея проф. Богов вижда някои проблеми. Той се притеснява, че опцията всеки да избира имунизацията си ще бъде проблем поради забавянето на доставките от страна на компаниите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР