Снимка PexelsМинистърът на отбраната Никос Панайотопулос говори за предстоящото увеличение

...
Снимка PexelsМинистърът на отбраната Никос Панайотопулос говори за предстоящото увеличение
Коментари Харесай

Военната служба в Гърция с нов, по-дълъг срок

Снимка Pexels

Министърът на защитата Никос Панайотопулос приказва за идното нарастване на военната работа в Гърция на конференция през днешния ден, съобщи порталът „ Толкинг Грийс ”, написа  Напрежението с Турция форсира решението на гръцкото държавно управление да усили периода до препоръчаните 12 месеца от сегашния период от 9 месеца.

„ Политическото и военното управление са решени да защитят правата и суверенитета на Гърция “, сподели министърът, добавяйки, че увеличената военна работа в композиция с набирането на професионални бойци и офицери доста ще ускори гръцките въоръжени сили. Според информация в медиите Генералният щаб се чака да показа съответните оферти за увеличение на военната работа през Премиерът Кириакос Мицотакис приказва по въпроса през септември и сподели, че нарастването няма да надвиши една година. Има и хрумвания за увеличение на наложителната военна тегоба за младежите, навършили 18 години.

Гръцкият министър председател акцентира нуждата от новобранци, които да развият умения, които ще им бъдат потребни в живота след армията. Миналият месец министър-председателят беше споделил, че въпросите би трябвало да бъдат сложени преди всичко в публичния спор, само че изказванията на Панайотопулос в неделя бяха разбрани от медиите като явен сигнал за увеличение на военната работа. Според информация в медиите нарастването ще засегне Сухопътните войски и може да влезе в действие през януари или март 2021 година. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР