Снимка: PexelsИзмамници продават фалшиви PCR тестове за по 60 евро,

...
Снимка: PexelsИзмамници продават фалшиви PCR тестове за по 60 евро,
Коментари Харесай

Измамници продават фалшиви PCR тестове. Полицията ги разкри

Снимка: Pexels

Измамници продават подправени PCR проби за по 60 евро, само че полицията ги разкри. В схемата е замесен пулмолог от Русе, без да има визия, че е фалшифициран подписът му, оповестява Българска национална телевизия.

Дързък и находчив 34-годишен измамник от Русе употребява Коронавирус обстановката, с цел да издава погрешни документи за негативни PCR проби за чужбина. Схемата обаче е разкрита, когато семейство от Разград минава Дунав мост, само че без наложителните проби. Връщат ги назад и в рамките единствено на час те се появяват още веднъж на границата към този момент с издадени документи.

Това усъмнява граничните служители на реда и стартират по-прецизно да преглеждат документите им, които нямат нищо общо с същинските. Тестовете са били подписани от доктор пулмолог, а не от шеф на лаборатория. Лекарят схваща, че името му е забъркано в измамата от проверяващите служители на реда. А арестуваното семейство признава, че против 60 лв. на човек се е сдобило с подправените документи.

Със случая се е заела прокуратурата, само че от Гранична полиция не изключват опцията и различен път български жители да са минавали границата с подправени негативни PCR проби.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР