Снимка: PexelsИспанският регион Каталуния ще реши дали да въведе по-строги

...
Снимка: PexelsИспанският регион Каталуния ще реши дали да въведе по-строги
Коментари Харесай

Евакуираха 80 000 души от курорт във Виетнам заради 3 положителни проби за коронавирус

Снимка: Pexels

Испанският район Каталуния ще реши дали да вкара по-строги карантинни ограничения, в случай че в идващите 10 дни обстановката не се усъвършенства, оповестява Българска национална телевизия.

Все повече страни вкарват специфични ограничения при пътешестване. От през днешния ден със документ за негативен PCR тест, не по-стар от 3 дни се влиза в Австрия. А поради случаи на коронавирусна зараза Виетнам изтегля близо 80 хиляди души от град Дананг.

След 3 позитивни проби за ковид през почивните дни, виетнамските управляващи подредиха евакуацията на 80 хиляди души, най-вече локални туристи, от известната дестинация Дананг. Операцията ще отнеме най-малко 4 дни, като дневно ще бъдат осъществявани по към 100 полета до 11 виетнамски градове. Благодарение на бързата и съответно наложена карантина, Виетнам досега има малко над 400 болни от COVID-19 и нито един смъртен случай.

В Саудитска Арабия продължава огромното дезинфекциране на свещените за мюсюлманите места в Мека. От на следващия ден стартира обичайният Хадж и за първи път в актуалната история, поради пандемята, единствено 1 000 души ще се включват в поклонението. Обикновено то събира в Мека и Медина по над дава и половина мюсюлмани от целия свят.

Амбицията на Съединени американски щати е от септември месечно да се вършат по 65 милиона теста за ковид, разгласи представител на здравното министерство. В момента - дневно, се вършат по към 770 хиляди теста, задачата е да се форсира процесът на приемане на резултатите. В Айова уважиха паметта на жертвите на инфекцията като сложиха обувки в централните елементи на столицата на щата Де Мойн.

Нов антирекорд в Австралия за денонощие са регистрирани над 530 нови случая на инфекцията. Стремително се усилва броят на заболелите в Иран - за денонощие случаите са над 2 300, а умрелите - 216. А наклонността е тревожна, тъй като през миналите 4 дни случаите на COVID-19 по света са се нараснали с един милион, и общият им брой към този момент е повече от 16 милиона и 200 хиляди.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР