Снимка PexelsИнстаграм автоматично започва да крие потенциално обидни коментари в

...
Снимка PexelsИнстаграм автоматично започва да крие потенциално обидни коментари в
Коментари Харесай

Инстаграм започва да крие негативни коментари

Снимка Pexels

Инстаграм автоматизирано стартира да крие евентуално обидни мнения в опит да реши казуса с издевателството в обществената мрежа, предава БГНЕС. 

Приложението ще употребява съществуващите системи за изкуствен интелект, с цел да разпознава корист или тормоз в мнения. Потребителите към момента ще могат да изберат опцията „ проявление на скрити мнения “, с цел да видят защо става въпрос.

Адам Мосери, който пое ръководството на Инстаграм преди две години, даде обещание да предприеме ограничения против кибертормоза. Миналата година компанията, благосъстоятелност на Facebook, пусна инструмент, наименуван Restrict. Той разрешава да се “ограничи ” различен консуматор, което значи, че мненията към изявленията от този човек са забележими единствено за него, а не за други хора. Добавена е също функционалност, която разрешава на потребителите да схванат по кое време техният коментар може да се смята за афектиран, преди да бъде оповестен.

Инстаграм съобщи, че ще бъде добавено в допълнение предизвестие към хората, които разгласяват мнения, които може да са обидни. Известие ще ги приканва да се върнат към коментара си и да го трансформират, защото в противоположен случай могат да рискуват последици като скриване на коментара или даже заличаване на акаунта.

Туитър също организира сходни проучвания. По-рано тази година те започнаха да предизвикват потребителите да преразгледат отговора на туит, преди да разгласят, че съдържа евентуално нездравословен език, заяви Си Ен Ен.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР