Снимка PexelsДо сериозно заключение стигнаха учени от Пловдив: Самолечението с

...
Снимка PexelsДо сериозно заключение стигнаха учени от Пловдив: Самолечението с
Коментари Харесай

Учени от Пловдив: С безразборна употреба на антибиотици можем да си доведем само нова епидемия

Снимка Pexels

До съществено умозаключение стигнаха учени от Пловдив: Самолечението с антибиотици може да докара до нова зараза. Според медиците, в случай че одобряваме сходни медикаменти, без да се консултираме с доктор, може съществено да си навредим, оповестява

Лека хрема, кашлица и гърлобол. Първото, за което се сещат по-голямата част от хората, е прибягването до антибиотик.

Според ръководителя на Катедра „ Имунология ” в Медицинския университет в Пловдив антибиотик би трябвало да се ползва единствено когато има подозрение за бактериална зараза, която може да засегне човешките органи.

„ Лечението при COVID-19 не би трябвало да започва мигновено с антибиотик, изключително, в случай че пациентът няма клинични признаци или е с доста леки такива ”,обясни проф. доктор Мариана Мурджева, ректор на МУ-Пловдив и началник на катедра „ Имунология ”.

Хората имат пояснение за какво всеобщо пациентите се самолекуват. „ В България  лекарствата се отпускат прекомерно елементарно. Това води до несъразмерна приложимост и висока устойчивост ”, считат българите.

„ Самолечението е доста рисково, тъй като е евентуално след време да докара до една скрита зараза и ще бъде пагубно за цялото общество. Затова рационалната приложимост на антибиотиците може да понижи риска ”, заключи доктор Мариана Мурджева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР