Снимка: PexelsБроят на самоубийствата в Япония мина този на починалите

...
Снимка: PexelsБроят на самоубийствата в Япония мина този на починалите
Коментари Харесай

Броят на самоубийствата в Япония мина този на починалите с Ковид

Снимка: Pexels

Броят на самоубийствата в Япония мина този на умрелите с Ковид-19. Това сочат данни, разкрити от CNN, написа " Фокус ". Именно подлия вирус вкарва локалните хора в положение на стрес и им внушава терзания да не изпаднат в бедност.

Експертите предизвестяват, че пандемията може да докара до психични проблеми, които към този момент са довели до внезапно повишаване на статистиката за самоубийствата в Япония: през октомври поради тях починаха повече хора, в сравнение с през цялата година от самия ковид. Данните разкрива CNN, представена от Агенция " Фокус ".

Според данните на Worldometers, в Япония са инфектирани с Covid-19 144 653 души, а 2106 от тях са умряли от затрудненията, свързани с вируса.

Япония е една от дребното страни в света, която поддържа и разгласява такава статистика. Според създателя на публикацията тя дава опция на други страни да схванат по какъв начин пандемията и обвързваните с нея ограничения въздействат върху психологичното здраве на хората от най-уязвимите пластове от популацията.

В същото време в Япония не е имало карантина, а разпространяването на самия Covid-19 се оказва не толкоз огромно, колкото в други страни. Така че в други страни статистиката за самоубийствата може да е идентична или даже по-висока, настояват специалисти.

Япония от дълго време се бори с този проблем, където самоубийството е причина за гибелта в 18,5 случая на 100 хиляди, до момента в който междинната стойност за света е 10,6. Но през последните 10 години в източноазиатската страна тази статистика понижава.

Сега, след появяването на пандемията, стартира внезапно нарастване на броя на самоубийствата най-много при дамите - с 83% повече спрямо октомври предходната година.

Има редица аргументи за това.

По-специално, жените са посклонни да работят на повърхностен работен ден в хотели, заведения за публично хранене и търговия, където има обилни редуциране на личен състав. Ето за какво по време на изследването 27% от японските дами и единствено 10% от мъжете означават утежняване на психическото здраве по време на пандемията.

Отделно, проблемът със самоубийството в Япония се отнася до децата, това е единствената страна от Г7, където тя е главната причина за гибел измежду хората на възраст от 15 до 39 години.

По време на пандемия те в допълнение се сблъскват с домашно принуждение, стрес и крах в учебно заведение. Ето за какво даже деца на пет годинки се обръщат към горещата линия. Според изследване на японския център, 75% от японските деца напролет по време на пандемията са показвали признаци на стрес.

Освен това в Япония не е всекидневно да търсите помощ и да признаете самотата си, да говорите за депресията. Така че, до момента в който страната подхваща ограничения за понижаване на степента на самоубийства, специалистите споделят, че цялото общество би трябвало да се промени.

Проблемът важи и за японските звезди. Именно заради тази причина, Хана Кимура, професионален герой и телевизионна звезда, почина през лятото. Тя беше засипана с отрицателни известия от консуматори на обществените медии. Поради пандемията тя не можеше да води борби, стартира да прекарва повече време в четене на известия в обществените мрежи и не устоя на натиска. Сега майка й основава фонд за битка с кибертормоза в нейна памет.

В същото време специалистите се притесняват, че Япония ще се изправи пред трета вълна от пандемията, която може да докара до карантина и доста по-сериозни последствия за стопанската система на страната, а оттова и до огромни психологични проблеми за японците, написа CNN.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР