Снимка: PexelsБосненската Република Сръбска възнамерява да купи един милион броя

...
Снимка: PexelsБосненската Република Сръбска възнамерява да купи един милион броя
Коментари Харесай

Босненската Република Сръбска планира да купи 1 млн. руски ваксини срещу COVID-19

Снимка: Pexels

Босненската Република Сръбска има намерение да купи един милион броя съветски ваксини " Спутник 5 " срещу ковид, заяви ръководителят на представителството на Република Сръбска в Русия Душко Перович за вестник " Глас Сръбске ".
 

Очаква се до края на годината имунизацията да бъде налична за популацията, сподели той.

В неофициални диалози научих, че имунизацията се създава в посока да дава по-продължителен имунитет. Очакваме резултатите да забележим какъв брой продължава имунитетът - година, две или по-дълго, сподели той.

Перович заяви, че от името на представителството на районен съд е изпратил искане до трима производители на ваксини и един от тях е този, който първи заяви, че е създал ваксина, предава Българска телеграфна агенция. 

" Разговарях с тяхното управление и изпратих публично искане от името на Република Сръбска, че сме заинтересувани да получим имунизацията, когато тя бъде сертифицирана ".

Премиерът на Република Сръбска също е изпратил публично искане до съветското посолство в Сараево. " Премиерът сподели, че един милион броя ваксина ще бъдат задоволителни за начало ", сподели Перович.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР