Снимка: ПетелВ близките часове в западните и централните райони от

...
Снимка: ПетелВ близките часове в западните и централните райони от
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в няколко области у нас

Снимка: Петел

В околните часове в западните и централните региони от страната ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са съвсем без смяна - сред 17° и 22°.

Тази нощ вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад. Минималните температури на следващия ден сутринта в множеството региони ще бъдат сред 5° и 10°, в София към 6°.

През нощта, както и на следващия ден, превалявания ще има към този момент на доста места, като в Централна България ще са интензивни - там се чакат и обилни количества до към 25-30 л/кв.м. Жълт код е разгласен в доста региони от страната, като с изключение на за обилни превалявания, предизвестието е и за доста мощен вятър, с пориви тук-там до 80-90 км/ч.

Със мощният вятър ще нахлува по-студен въздух и оптималните температури ще бъдат значително по-ниски, спрямо през днешния ден - сред 11° и 16°. На доста места ще има превалявания, само че още сутринта от северозапад ще стартират да стопират, а облачността ще се раздира и понижава. В Източна и Южна България, където преваляванията ще са съвсем през целия ден, ще има гръмотевици.

Лоши условия в планините на следващия ден - сдържан и мощен запад-северозападен вятър, забележителна облачност и превалявания от дъжд, над 1500 метра от сняг, само че с понижението на температурите денем тази граница ще се снижи.

До края на деня преваляванията в множеството региони ще спрат, като се изключи Родопите, а облачността ще се раздра. Максималните температури в курортите от минус 1° до плюс 4°.

В четвъртък температурите ще бъдат по-ниски от нормалните за средата на април - минималните - сред 0° и 5°, оптималните - сред 9° и 14°. Ще остане прохладно, с по-често забележителна облачност, тук-там в югоизточните региони с валежи, само че към този момент слаби. В петък вятърът ще отслабне, а облачността краткотрайно ще намалее. През почивните дни още веднъж ще вали.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР