Снимка: ПетелТази нощ се очаква на много места в страната

...
Снимка: ПетелТази нощ се очаква на много места в страната
Коментари Харесай

Очаква се снеговалеж през нощта в голяма част от страната

Снимка: Петел

Тази нощ се чака на доста места в страната да стартират превалявания от сняг. Днес максималните температури през днешния ден ще са сред 6° и 11°, в София към 7°, малко по-ниски в северозападните региони. Облачността ще се задържи забележителна, на доста места ще има и превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет по-голямата част от страната, оповестява Българска национална телевизия.

Предупреждение от първа степен - код жълто за обилни количества, е в действие в югозападната половина от страната. В североизточната половина пък ще бъде доста прохладно с краткотрайно мощен североизточен вятър.

През нощта, с понижението на температурите, в северозападните региони дъждът ще минава в сняг, по планинските проходи ще има условия за навявания. След среднощ сняг ще завали и тук-там в западната половина от Северна България и в планините от Югозападна България, а на следващия ден в сняг ще преминат и преваляванията в Североизточна България. Вятърът последователно ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Минималните температури ще са от 0° до 5°,
оптималните - от 5° до 10°, по-ниски в северозападните региони.

След обяд преваляванията ще стартират да стопират, най-късно в крайните североизточни региони. Облачността в Югозападна България краткотрайно ще се раздра, само че още вечерта ще стартира още веднъж да се усилва. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от север-северозапад.

В планините на следващия ден ще е облачно и прохладно, в масивите от Западна България ще вали сняг, в останалите региони - дъжд.

Предимно облачно ще се задържи и през идващите дни, тук-там с превалявания, като нараснала възможност за нови обилни количество има в четвъртък и в събота. Температурите ще се покачват и ще бъде по-топло от нормалното за декември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР