Снимка: ПетелПрезидентът на баскетболния Черно море Тича Георги Ганчев определи

...
Снимка: ПетелПрезидентът на баскетболния Черно море Тича Георги Ганчев определи
Коментари Харесай

Георги Ганчев: Имаше съмнения за участие в уредени мачове и подложихме играчите на полиграф. Трима признаха

Снимка: Петел

Президентът на баскетболния Черно море Тича Георги Ганчев дефинира като безнадежден за тима миналия сезон. Той разкри, че една от аргументите е, че има съществени подозрения, че играчи и треньори са взели участие в споразумяване на мачове и даже тимът е минал на полиграф.

" Имахме една съществена задача поради недоброто финансово положение на клуба и многото травми - да се класираме в плейофите, само че не успяхме да го осъществим за жалост. Причините са три. Едната е справедлива и това е ниският бюджет ", сподели Ганчев и добави, че отговорност за това носят той и управлението. Другата причина, съгласно него, са доста травми на играчите, като трима са били оперирани.

" Третата причина, която е и най-неприятното за мен и цялата баскетболна общност, е, че имаше доста огромни подозрения към играчи и треньорско управление, че вземат участие в уредени мачове. Това наложи УС да вземе решение да ги подложим на полиграф. Това го написа в договорите им, които подписват с федерацията. Полиграфът мина преди 40 дни. Ние не сме прокуратура или разследване. Аз събрах целия тим и разгласих, че тези, които не желаят да се явят, няма да се явяват, само че са свободни да си отпътуват от клуба. Четирима играчи не се явиха - двете момчета, които взехме от Правец, треньора Галин Стоянов и Пламен Алексиев. Като един от играчите изрично призна, че е взел участие в уредени мачове. Тези, които се явиха на полиграфа - от тях дама признаха, че са взели участие в такива мачове ", разкри Ганчев на конференция през днешния ден. 

" За мен е задоволително неприятна обстановка, заради всички старания, които поставяме дребното хора, които сме останали в баскетболните срещи, да съществува клуба в тази тежка обстановка, да има и такава далавера към играни мачове и залагания, само че това са обстоятелствата. Пак споделям, не съм прокурор и не мога да обвиня никой изрично. Това е повода да го няма Галин Стоянов и на последния мач.

Аз подсигурявах за всички. Не можех да си показва, че в спорта може да се случи такова нещо. Моята визия за спорт е напълно друга. До февруари, когато се разчуха тези работи, всички си получаваха възнагражденията на датата, на която сме се разбрали – с 5 дни по-рано или по-късно. Няма някой, който да е чакал за пари. Левски да вземем за пример имаха финансови проблеми – те четири месеца не бяха взимали заплати, който има четири пъти по-голям бюджет от нашия. Тук не сме имали финансови усложнения ", съобщи още той.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР