Снимка: ПетелМадрид стана първата европейска столица, която върна карантината. Нови

...
Снимка: ПетелМадрид стана първата европейска столица, която върна карантината. Нови
Коментари Харесай

Отново карантина в Мадрид

Снимка: Петел

Мадрид стана първата европейска столица, която върна карантината. Нови строги ограничавания влязоха в действие нощес в 22:00 часа локално време, съобщи Българска национална телевизия.

Близо 4,8 милиона поданици на испанската столица и други девет сателитни региона нямат право да се движат свободно. Те могат да напущат рамките на кварталите, където живеят, единствено по уважителни аргументи. Баровете и заведенията за хранене ще затварят по-рано, а събиранията на повече от шестима души са неразрешени. Разпореждането е на централното държавно управление. То влезе в действие нощес, макар митинга на районните управляващи.

" Искаме опрощение от жителите на Мадрид поради паниката и несигурността, както и поради подозренията, подбудени от дейностите на националното държавно управление, което ни наложи да приемем серия от ограничения ", сподели Енрике Руис Ескудеро, началник на департамента за опазване на здравето в Мадрид.

Испания не е единствената европейска страна, която се пробва да овладее втората вълна на ковид, въпреки и с ограничавания на районно равнище. В Мюнхен маските са наложителни на най-оживените публични места. Събиранията в немския град са разрешени единствено до петима души или две фамилии. Мерките се оказват неприятна изненада за туристите.

" Не знаех, че маските за наложителни, тъй като не съм от Мюнхен, пристигам от Австрия ", сподели Роберт, екскурзиант от Австрия.

Във Франция притежателите на заведения за хранене и чиновниците им показаха шумно несъгласието си против държавните ограничения. Ресторантьорите в Париж се притесняват от ново затваряне, откакто влезе в действие правилото заведенията да затварят в 10 вечерта.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР