Снимка: ПетелЛошо време и виелици на много места в страната

...
Снимка: ПетелЛошо време и виелици на много места в страната
Коментари Харесай

Лошо време и виелици на много места в страната днес

Снимка: Петел

Лошо време и виелици на доста места в страната през днешния ден. Синоптиците отпрравиха предупреждение от първа степен, код жълто, за дъжд, сняг, мощен вятър, виелици и навявания.

Очакванията са в Северна България да се образува снежна завивка с дебелина от 5 до 15 см. В Лудогорието и в Централна Северна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици, навявания и заледявания.

В Източна България преваляванията ще са от влажен сняг, а в южната половина от страната най-вече от дъжд, тук-там обилни по-количество. Минимални температури - сред минус 3° и 2°, оптимални най-вече сред 0° и 5°. Привечер от запад преваляванията ще стопират.

Реклама

Сняг и в планините - повече в Родопите и централните региони на Стара планина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър. По северните скатове ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към нулата, на 2000 метра към минус 3°.

Във вторник преваляванията на всички места ще спрат, само че ще е студено с минимални температури сред минус 6° и минус 1° и дневни в по-голямата част от страната сред минус 1° и 4°. В сряда утринните температури ще се намалят още, в регионите в Северна България, където снежната завивка ще се задържи, до към минус 10°.

През идващите дни от юг ще се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачват, по-съществено в източната половина от страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР