снимка ПетелДъждът, който вали днес във Варна отложи промяната на

...
снимка ПетелДъждът, който вали днес във Варна отложи промяната на
Коментари Харесай

Какво става на Аспарухов мост във Варна? Промяна на движението няма, но ремонтът все пак започна

снимка " Петел "

Дъждът, който вали през днешния ден във Варна отсрочи смяната на придвижването по Аспарухов мост. По прелиминарен проект то трябваше да бъде лимитирано през днешния ден, само че изискванията не разрешават да се работи замяна на хидроизолацията, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна стартира от през днешния ден със строително-монтажни работи по долното строене на оборудването, оповестиха от организацията. „ Поради това, че метеорологичните прогнози в идващите дни не разрешават замяна на хидроизолацията и осъществяването на нужните за това действия, придвижването по моста на този стадий няма да се лимитира и водачите ще продължат да минават по него както нормално. При възстановяване на времето ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването и ще бъде затворено платното за Бургас, а трафикът ще се насочи в платното за Варна по ремонтираните през предходната година уреди 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се лимитира. Предстои и ремонт на сектор от Автомагистрала „ Черно море “, се споделя в събощение до медиите от АПИ.

Ремонтът на оборудване 6 от Аспаруховия мост включва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничаващи системи, парапети и т. н. Мостът е в употреба от 1976 година и е съществена връзка на ж. к. „ Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът му е належащ, защото не е ремонтиран от към 40 години. През предходната година със средства от републиканския бюджет стартира поетапното възобновяване и бяха ремонтирани три от оборудванията в посока Варна, идвайки от квартал „ Аспарухово “ и Автомагистрала „ Черно море “ - уреди 1, 3 и 5. Тази година преди началото на летния сезон приключи ремонтът на уреди 2 и 4.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР