Снимка: Петел, архивЗа по-голямата част от страната днес е обявен

...
Снимка: Петел, архивЗа по-голямата част от страната днес е обявен
Коментари Харесай

Рискът от пожари остава висок за страната и днес

Снимка: Петел, списък

За по-голямата част от страната през днешния ден е разгласен жълт код за екстремално високи температури. Висок остава и рискът от пораждане на пожари, оповестява Българска национална телевизия.

Силният вятър и високите температури разпалиха още веднъж през вчерашния ден следобяд пожара край първомайското село Искра. Новото огнище е в труднодостъпна околност и основава съществени терзания на хората, тъй като е наоколо до крайните къщи. Пожарникари, лесничеи и доброволци към този момент второ денонощие се борят със стихията обхванала 200 декара гора, сухи треви и шубраци.

Пожарът в боровата гора над Карлово се разрасна през вчерашния ден. Той обгръща повърхност от над 20 дка черен бор. Около 50 огнеборци, чиновници на горското стопанство и дирекция Централен Балкан се включиха в потушаването на пожара с пръскачки и ръчни материали. Заради труднодостъпния терен беше направена комбинация от шлангове и бензинови помпи, с цел да се подава вода.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР